3 Ağustos 2016 Çarşamba

Mektubunuz Var

     Hayatta ne olacağımız belli mi? Mesela sen, iki dakika sonra başına ne geleceğini biliyor musun? Peki ya sen edalı hanım saniyeler sonra ne yaşayacağın hakkında bir fikrin var mı? Hey koca adam! Bir nefes sonra durabilecek misin yine öyle heybetinle? Tam da şu an yaptığınız her ne varsa sonunu görebilecek misiniz? Yazımı okuyabilecek misin mesela ya da dön başa, ben bu yazımı tamamlayabilecek miyim? 
     Bilmiyorum. 
    Hayatın tadının biraz da bu belirsizlik olduğunu düşünenlerdensen hoşgeldin aramıza. Sürprizlerle dolu anları bekliyorsan, geleceğinle ilgili güzel fikirlerin varsa ya da endişeleniyorsan, yine hoşgeldin. Aklına onlarca güzel fikir gelebilir. Yaşadığın bir sürü güzel olayın devamını bekleyebilirsin. Yahut zorda kaldığın anlar düşebilir hafızana, mücadelelerin olabilir. Hepsine gönderenin hatırına göğüs gerebiliyorsan sen de hoşgeldin. 
    Emanetin tek bir Kudret'eyse, yaşadığın ya da yaşayacağın şeylerle baş etme gücünü rahatlıkla bulabilirsin. Ama insanoğlu bu, gördüğünden kötüsünü düşünmez, düşünemez. Başına geleceğini aklına dahi getirmez. Olur ya insanlık hali ve her şey Allah'tan. Ama unuturuz işte bazen. Her şeyin bizim için olduğunu unuturuz. 
      Niye bu cümleler diyebilirsiniz şimdi? Yazacak onlarca şey varken "bu da ne" diye de sorabilirsiniz? Ama şu ara insani yanımızı çok hoyrat kullandık be güzel kardeşim. İşte bu yüzden Günün Menüsü'nde öyle bir şey olsun ki şu tahribat birazcık da olsa azalsın istedik. 

        Bir kaşık da olsa alırım diyenler haydi sofraya buyursun. 
        Karnım tok diyenlere de;
        N'apalım, afiyet olsun.   
-.-.-.-.-.-.-
      

       Küçücük bir gülümseme dünyamızı değiştirir...


        Videoyla yolumuz az önce kesişti. Tam da ufacık şeyleri kafamda büyütürken, kendi kendimi çıkmazda dolandırırken. Videoyu izlemeden önce bu kadar neşeli değildim sanırım. Şimdi gülümseyebiliyorsam, oldukları yerden hiç tanımadığım bu yüzler başardı bunu. Hep savunduğum bir şey vardı "Bugün birinin yüzündeki tebessümün sebebi olun"  Benimkilerin sebebi onlar. Küçücük dünyalarında kocaman dertleriyle boğuşan koca yürekli çocuklar! 
          Şimdi burada, bir hamle yapman lazım. Sen bu çocuklara acıyan gözlerle bakar mısın yoksa aslında acınası olacak tarafta mısın? Kolay olanı yok saymak zannederken vicdanını ne kadar ezdiğinin farkında mısın? Bir tebessümünle dünyaları değiştirebilecek güç varken bir insanı kazanmanın ne kadar zor olduğuna dair cümleler mi sıralayacaksın? Başına gelmeden anlamayacak mısın? 
       Bence bunların hepsi bomboş cümleler. Ben eminim sen hepsini sımsıkı kucaklayacaksın. Sıcacık bir gülümsemeyle merhaba diyeceksin aslında. Yanında yakında varsa daha da çok farkedeceksin. Çocuklarınla kaynaştırcaksın onları. Dışlamayacaksın. Ah vahlı cümleleri sözlerinde barındırmayacaksın. Kalpte farklılığın olmayacağını hissettireceksin. Ben inanıyorum, sen tek bir gülümsemenle dünyaları değiştireceksin. 
          Şimdi burada, bu yazıyı güvercin kanadıyla ulaştırmışım farzet. Mektubu alan kocaman bir el sallasın. Güvercinime tebessüm takıp yollamayı da sakın ha unutmasın! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder