14 Şubat 2015 Cumartesi

Kız hepsi senin mi(!)



            Korkular şehrine döndü her bir yürek.  Artık sadece sokakta yalnız kalmaktan değil, dolmuşta, otobüste, hayatın aktığı her yerde yalnız kalmaktan korkar olacaksınız. Herkese şüpheyle bakacaksınız. Cebinizde çantanızda birer kesici delici alet barındıracaksınız. Çünkü zarar görmemek için zarar vermek zorunda kalacaksınız. Kısasa kısastan daha uygun bir çözüm yolu gelmeyecek aklınıza. Vicdan, merhamet, insanlık dediğiniz her şeyin akşam haberlerinde birbir eridiğini göreceksiniz. İçiniz acıyacak, ciğeriniz yanacak evet. Hırslanacaksınız bazen. Yumruğunuzu sıka sıka izleyeceksiniz bu haberleri. Yanıbaşınızda oturan kızınız, kardeşiniz gelecek aklınıza. Empati kurdukça her bir nefes daha da büyüyüp boğazınızda düğümlenecek. Bela okuyacak kimileriniz, kimileriniz ölünün arkasından rahmet. Arkada gözü yaşlı aileyi görmeye dayanamayacaksınız. Yarın bir gün tabutu önünde toplanmış onlarca kalabalığın haberi yapılacak. Akşam haberlerinde sesi titreyen bir muhabir, atılmış yüzbinlerce tweet, paylaşılan fotoğraflar.. üç gün sonra bir başka kan dondurucu haberle, akşam haberlerine düşen bambaşka bir feryat daha işitecek kulaklarınız.
          Her gün çay tazeler gibi acı tazeler hale geldik. Geriye kapıdan çıktığı her adımı tedirginlikle atan kızlar, kimseye güvenemeyen insanlar, bir avuç merhametsizin günahını çeken bir cinsiyet, evde yüreği ağzında anne babalar kalacak. Bütün bu korkunun sebebi ise, doğduğunda dört bir yana haber saldığınız, oğlum oldu diye gerine gerine dolaştığınız, işte o evladınız olacak. Anaların bile doğurduğuna utandığı o çocuklar işte bu korkunun mimarı olacak. Göster bakalım amcalara diye büyüttüğümüzden mi ne erkek olmayı belden aşağı düşünen bir tür çoğalacak. Ve o tür büyüdüğünde karıya kız laf attım diye böbürlenecek, tacizi marifet, tecavüzü zafer zannedecek. Beynine  kan gitmeyen o tür gidip özgecanları acıtacak ve onunla birlikte binlerce canı. Ama kendi yakınından birinin başına geldiğindeyse yıkacak, yakacak, her defasında ihlal ettiği o namusun neferi gibi ortalarda dolaşacak. Yeri geldiğinde ahlak dersi veren namussuz namusluyu oynayacak. 
         Yanlış anlaşılmasın, yaptığımız cinsiyet ayrımı değil, ki biz üç tane kadının bir erkeğe saldırıp üstüne öldürüp üstüne yaktığını da hiç duymadık. Milletin mayasındandır analar ne mert yiğitler doğurmuş biliriz. Ama bu mayası bozukların böyle elini kolunu sallaya sallaya dolaşmasını da kabullenemeyiz. Adalet mi gerek? Tez elden verilsin. Ama o ailenin yüreğini soğutmak yerine kor olup yakacaksa bırakın o adalet hiç gelmesin. 
       Tarihin değişmeyen kurallarıdan biridir kısasa kısas. Böyle çıkmazlarda ah o ne güzel çözümdür..!

    NOT: Çocuklarımıza cinsiyetlerinin zaaflarını değil, gösterebileceğiniz en doğru, ahlaklı örneklerini öğretelim. "kız hepsi senin mi" kıvamında büyütülmez bir çocuk. Ama önce, en önce Allah korkusunu nedir bilsinlerdir isteğim. Maneviyatın ne olduğunu bilsinler, sezsinler ve ordan güç alıp büyüsünler. Beraberinde vicdan, merhamet, insana hürmet zaten gelecektir. Aksi takdirde Özgecan'a bir can daha katılacak ve içimizde büyüyen bu korku hepimizi yutacak..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder