1 Şubat 2015 Pazar

Adam Olacak Çocuklar


Mp3 nesline geçmeden önce ki tahtın sahibi kasetlerdi, hani şu kalem arkasını takıp sardığımız, bazen üstüne kendi sesimizi aldığımız. Aralarında bir tanesi var ki;"Dağlar dağlar" ile başlayıp "gibi gibi" ile biten, her bir şarkısını ezbere bildiğim, sağa sola sallanarak söylediğim, gönlümde farklı bir köşelere kondurduğum muazzam şarkılardan oluşan bir kaset.

"Adam Olacak Çocuklar" anlamıştır neyi kastettiğimi. O yaşlarda idrak edemiyorsun ölümün soğuk tavrını. Sadece eve bu kaset geldiğinde çok sevindiğimi hatırlıyorum bir de televizyonda gördüğüm "Seni Unutmayacağız Barış Abi" yazısını.

O günün çocukları bugün kocaman adam oldu ve unutmadılar şarkılarını. Hala kol düğmelerinde hüzünlenir, dönencede geceye saklanırız. Domates, biber, patlıcan sesleri eskisi gibi duyulmasa da havalar ayazken şarkıların mırıldanılıyor hala. Unutmadık, reçeten hala önümüzde. Nane, limon kabuğuu... Ülke sarı çizmeli Mehmet Ağa'dan geçilmiyor, deveyi hendekten geçiremeyenler de yavaş yavaş buraları terkediyor. Hala kara sevdalı aşıklar var etrafta. sanki biraz naz edenler de yok değil. Deli gönlün sevdasını da ancak onlar biliyorlar napalım. Sevda deyince, Sakız Hanım'la Mahur Bey'e selamlar. Sizin gibiler kalmamış pek öyle diyorlar. Sen Aynalı Kemer'i eşine yazmışsın ya hani sırf bu yüzden seher vakti bir güzeli bekleyenler var. Sadece duygusal değil eğitirken de yâdımıza düşüyor sözlerin. Oku bakıyım AYI diye bağırıyor şimdiki çocuklar. Hala yarım küredeki manyetik farklılığı senin videolarınla açıklıyorlar. Son bir şey, artık "nick the chopper"da ne diyor anlıyoruz evelallah.  
Bunlar Mançoloji'den kalma anılar. Biz şimdi biraz daha eskilere gittik. Gözümüzü kapatıp o şarkılar arasından rastgele bir tane seçtik. Bakalım kısmete ne gelmiş?

1 yorum:

  1. çok güzel bir blog olmuş, bu kaseti aynen bende öyle salına salına dinlerdim çocukluğumda,beşinci sınıfa giderken kendimi bir odaya kitler ve o kaseti dinleyerek dans ederdim.hatırlattığınız için sağolun.bende sizi kendi blogumu ziyaret etmeye davet ederim.

    YanıtlaSil